Basiskompetansekurs: Arbeidsnorsk for minoritetsspråklige

  • Oppstartsdato: Ved nok påmeldte deltakere
  • Tid: Torsdag og fredag 12.00 - 15.00
  • Varighet: 12 uker 
  • UndervisningNettundervisning i kombinasjon med lokal veileder

Norsk for arbeidslivet

Med "arbeidsnorsk" mener vi det nivået av lesing, skriving og muntlige ferdigheter man har behov for i arbeidslivet i Norge. Metodikken har mye til felles med "Lese- og skrivekurs for minoritesspråklige", men er tiltenkt de som allerede har en viss skriftlig fremstillingsevne. Her får deltakerne trening i lese- og skriveferdigheter gjennom stavelseslesing og en rekke engasjerende aktiviteter, og grammatikk er en større del av kurset. En av fordelen med denne metoden, er at deltakerne også får anledning til å forbedre muntlige ferdigheter samtidig som de øker lese- og skrivekompetansen.

Mål

Forbedre muntlige, lese- og skriveferdigheter ved hjelp av praktiske oppgaver med stor grad av egenmedvirkning. Bygger på læringsmålene i lesing, skriving og muntlige ferdigheter definert av Kompetanse Norge.

Målgruppe

Minoritetsspråklige deltakere som skal ha basiskompetanseopplæring, og som er på eller over nivå 1 i ferdighetsbeskrivelsene fra Kompetanse Norge. Spor 2/3-elever og/eller personer med resultat A2 eller bedre på skriftlig fremstillingsevne fra Norskprøven, er også aktuelle.

Forutsetninger

  • En lokal veileder må være tilgjengelig gjennom øktene. Ansvarsområder gjelder praktisk gjennomføring og lokal oppfølging. NetPed har fullt pedagogisk ansvar. 
  • For nye bedrifter arrangerer vi veilderkurs i forkant av oppstart. Se eget kurs i denne kursplanen.
  • Deltakerne kartlegges lokalt med Veilederen Basis før oppstart.
  • Vi tar forbehold om nok påmeldte deltakere.

Pris

Ta kontakt for tilbud. ASVL-medlemmer har egne priser.

Påmelding

Meld på deltakerne dine i skjemaet under. Ved spørsmål kan du ringe oss på 940 10 210, eller send oss en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

Powered by BreezingForms