Basiskompetansekurs: Grunnleggende lese- og skrivekurs for minoritetsspråklige

  • Oppstartsdato: Ved nok påmeldte deltakere
  • Tid: Tirsdag og onsdag 12.00 - 15.00
  • Varighet: 12 uker 
  • UndervisningNettundervisning i kombinasjon med lokal veileder

Å lære å lære

Gjennom dette grunnleggende lese- og skrivekurset får deltakerne opparbeidet seg en forståelse av hvordan det norske språket fungerer, som igjen forbedrer språkferdighetene og gjør dem i stand til å lære effektivt, raskt og selvstendig. Kurset bygger på en dekonstruerende tilnærming til ord og fraser, ved at ord brytes ned i del-ord og videre i stavelser. Deltakerne øver på og jobber med disse stavelsene i en rekke ulike sammenhenger og aktiviteter, for slik å trene opp ferdigheter som leseflyt, ordforråd, lesehastighet og uttale. Grunnleggende grammatikk og muntlige ferdigheter er også en del av kurset.

Mål

Opparbeide grunnleggende lese- og skriveferdigheter ved hjelp av praktiske oppgaver med stor grad av egenmedvirkning. Bygger på læringsmålene i lesing, skriving og muntlige ferdigheter definert av Kompetanse Norge.

Målgruppe

Minoritetsspråklige deltakere som skal ha basiskompetanseopplæring, og som er under nivå 1 i lesing, skriving og muntlige ferdigheter i ferdighetsbeskrivelsene fra Kompetanse Norge. Spor 1-elever og/eller personer med resultat under A1 på skriftlig fremstillingsevne fra Norskprøven, er også aktuelle.

Forutsetninger

  • En lokal veileder må være tilgjengelig gjennom øktene. Ansvarsområder gjelder praktisk gjennomføring og lokal oppfølging. NetPed har fullt pedagogisk ansvar. 
  • For nye bedrifter arrangerer vi veilderkurs i forkant av oppstart. Se eget kurs i denne kursplanen.
  • Deltakerne kartlegges lokalt med Veilederen Basis før oppstart dersom deltakeren har høyt nok nivå til å gjennomføre testene.
  • Vi tar forbehold om nok påmeldte deltakere.

Pris

Ta kontakt for tilbud. ASVL-medlemmer har egne priser.

Påmelding

Meld på deltakerne dine i skjemaet under. Ved spørsmål kan du ringe oss på 940 10 210, eller send oss en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

Powered by BreezingForms