Basiskompetansekurs: Digitale ferdigheter for jobb og skole

  • Oppstartsdato: Ved nok påmeldte deltakere
  • Tid: Onsdag og torsdag 09.00 - 12.00
  • Varighet: 4 uker 
  • UndervisningNettundervisning i kombinasjon med lokal veileder

Et digitalt samfunn

Å kunne forstå og navigere det offentlige i dag, forutsetter en viss grad av digitale ferdigheter. Dette kurset gir deltakerne grunnlaget til å kunne ta del i vårt digitale samfunn, fra bruk av Bank-ID, sosiale medier og nettvett til tekstbehandling og regneark. Det som mange opplever som mest givende ved dette kurset, er at det inneholder aktiviteter som ikke foregår foran skjermen. Vi søker å konkretisere konseptene gjennom ulike læringsaktiviteter, og et eksempel på dette er den faste aktiviteten ikonrebus. Denne går ut på mye av det samme prinsippet som hentediktat fra Intensivt lese- og skrivekurs. Kjernen i aktiviteten er en sekvens med ikoner, for eksempel ikonene for Chrome, Google, Altinn og favoritter-ikonet (stjerne) i denne rekkefølgen. Målet er da at deltakeren skal åpne Chrome, bruke Google til å finne Altinn, og lagre Altinn som bokmerke.

Kurset inneholder en rekke slike aktiviteter som gir deltakere et annet perspektiv på digitale ferdigheter, og slik forsterker egen bevissthet rundt læringsprogresjonen og skaper indre motivasjon. Det vil være en viss grad av "klasseromsundevisning", men deltakerne vil til enhver tid kunne forstå hva de gjør, hva de skal gjøre, og oppleve kontinuerlig mestring på grunn av måten disse aktivitetene er lagt opp på.

Mål

Opparbeide grunnleggende digitale ferdigheter ved hjelp av praktiske oppgaver med stor grad av egenmedvirkning. Bygger på læringsmålene i digitale ferdigheter definert av Kompetanse Norge.

Målgruppe

Deltakere som skal ha basiskompetanseopplæring, og som er på eller under nivå 1 i ferdighetsbeskrivelsene fra Kompetanse Norge.

Forutsetninger

  • En lokal veileder må være tilgjengelig gjennom øktene. Ansvarsområder gjelder praktisk gjennomføring og lokal oppfølging. NetPed har fullt pedagogisk ansvar. 
  • For nye bedrifter arrangerer vi veilderkurs i forkant av oppstart. Se eget kurs i denne kursplanen.
  • Alle deltakere gjennomfører en egenvurdering av digitale ferdigheter sammen med lokal veileder. Skjema tilsendes etter påmelding.
  • Vi tar forbehold om nok påmeldte deltakere.

Pris

Ta kontakt for tilbud. ASVL-medlemmer har egne priser.

Påmelding

Meld på deltakerne dine i skjemaet under. Ved spørsmål kan du ringe oss på 940 10 210, eller send oss en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. 

 

Powered by BreezingForms